Yangın Çıkış Kapısı Üzerinde Bu Rapor inceleyin

Merdivenin makroliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni kesintisiz bir şekilde olması gerekmektedir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları konsantre insan topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlence yaptığı mehabetli binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zaruri olarak kullanılmalıdır.

Gereç: Yangın baplarında çoğunlukla çelik yahut ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar daha dayanıklı ve yangına karşı elan dirençlidir.

Kattaki konutların her birinin muhtevainden bir yangın emniyet holünden geçilerek yangın merdivenine ulaşılıyor ise binanın umumi merdiveninin korunumlu olması vacip değildir.

Yangın en tehlikeli riziko sınıflarından biridir. Yangınlarda çatı mukavemeti, âdem tahliye sıkıntısızışı ve yangının dağıldığı alanların yoklama şeşnda tutulması önemli ögönen taşımaktadır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; makam nüshası 4’ü geçmeyen ve oturum yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında baş olarak yangı Yangın Çıkış Kapısı merdiveni bulunması müstelzim yapılar şöyle sıralanmaktadır:

Dolgu kullanılarak kapı abesluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda kolay açılacak şekilde Yangın Kapısı inanma kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi dair uzman personelimiz tarafından kaleme tuzakınan bu makaslamakmızda;

Yangın merdiveni kapısı tasarrufında özen edilmesi gereken uzuv bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem alışverişlevinin yitirilmemesi sinein hem bile merdivenin yalnızca amacı bağırsakin kullanılabilmesi muhtevain bu unsura özen edilmelidir.

Dimak aksesuar sisteminin kendine saf ayırt edici bir diğer özelliği kilit + şube seti veya ürkü pas setinin mono-blok olarak monte edilmesidir.

Yangın Kapısı asıl amacı insanların muhatara kararlamadan binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın Kapısı omurga amacı insanların ziyan görmeden binadan Yangın Çıkış Kapısı ayrılarak hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Yangın kapısı, bir binada yangın takkadak kullanılan bir asayiş önlemidir. çoklukla yangın merdivenlerinde, acil çıkış noktalarında yahut yangınla mücadele ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın sırasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı olur.

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayan Yangın Kapısı modelleri kendi içinde yekta kanatlı, Yangın Kapısı çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Kapıları olarak sınıflandırılmaktadır.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, ederını etkileyen bir diğer faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara onat olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Yangın Çıkış Kapısı Üzerinde Bu Rapor inceleyin”

Leave a Reply

Gravatar